Reference

Slavko iz Tacna

ʺLahko se pohvalimo, da smo en od prvih strank, kateri so vgradili IBS 48h. Z njo ogrevamo 380 m² bivalne površine ter 100 m² mizarske delavnice. Za kurjavo ne uporabljamo samo bukovih drv, ampak tudi macesnova in smrekova, zato je treba peč očistiti dvakrat letno.

Več
IBS 48h uporabljamo tudi v poletnih mesecih za ogrevanje sanitarne vode. Za pripravo tople vode je potrebno naložiti le 1/5 celotnega volumna zalogovnika drv, kar nam zadostuje za 3 dni tople vode za 5 člansko družino. Ob mrzlih mesecih pa zaradi lažjega rokovanja nalagamo enkrat dnevno. Odlična predstavitev in kvalitetno svetovanje, nas je prepričalo, da se odločimo za ta inovativni izdelek in hkrati podpremo slovensko proizvodnjo. Ni nam žal!ʺ

Blaž iz Škofje Loke

"Izbira kurilne naprave nama predstavlja pomembno odločitev pri zamenjavi stare in iztrošene ogrevalne naprave v stanovanjski hiši, saj je prostor namenjen kurilni napravi dimenzijsko omejen"

Več

Prednost pri odločitvi kurilne naprave IBS 48h je bila predvsem ta, da ni potrebna dodatna vgradnja toplotnega zalogovnika, saj ima že integriran zalogovnik za sanitarno vodo. Že ob prvem stiku s podjetjem INOVATIKA d.o.o sva ugotovila, da je kakovost, svetovanje in zadovoljstvo stranke na prvem mestu. Izjemno so naju v podjetju presenetili tudi s svojo ekipo, ki je na koncu kurilno napravo tudi postavila. Pri Inovatiki je bila izvedba popolna in tudi danes z veseljem kurilno napravo IBS 48h priporočava vsakomur, ki ve, da je kakovost svetovanja enako pomembna, kot tudi kakovost same izvedbe postavitve.

Kurilno napravo IBS 48h podjetja Inovatika d.o.o. imava vgrajeno že dobri dve kurilni sezoni in sva vesela predvsem preprostega rokovanja s samo kurilno napravo. Celotni ogrevalni sistem v stanovanjski hiši meri cca. 250 m2, od tega 100 m2  talnega ogrevanja.

Pri naju kurilna sezona praktično traja skozi vse leto, saj v poletnem času uporabljava kurilno napravo za ogrevanje sanitarne vode. Izkušnje kažejo, da v poletnem času, ko se uporablja kurilno napravo za ogrevanje sanitarne vode, je potrebno napolniti polena nekje do ⅓ celotnega volumna zalogovnika drv, kar zadostuje za 3 - 4 dni tople vode za 6 člansko družino ob normalni porabi vode.   

V zimskem času, kjer se temperature spustijo krepko pod ničlo in je kurilna sezona na vrhuncu, zadostuje, da se napolni polovica volumna zalogovnika drv. Vnovično polnitev z enako količino polen opravimo šele naslednji dan, kar zadostuje, da je celoten ogrevalni sistem v hiši konstantno ogret skozi vso zimsko sezono ogrevanja. Ob tem je privlačno dejstvo, da ni potrebno ponovno ˝ročno˝ zakuriti kurilne naprave, saj gre sistem v varčevanje žerjavice in ob ponovni polnitvi samo pritisnemo tipko za zagon.

Ena izmed prednosti kurilne naprave je tudi čiščenje in odstranjevanje pepela, ki ga zaradi dobrega izkoristka izgorevanja nastane zelo malo v primerjavi s predhodno kurilno napravo. Posledično čistiva spodnjo izgorevalno komoro le na 14 dni, odvisno od kakovosti polen. Zmanjšala se je tudi poraba polen na sezono kurjenja, in sicer za 15 – 20 odstotka.

Po svetovanju s strani predstavnikov Inovatike, sva radiatorske sisteme opremila s hidravličnim uravnoteženjem termostatskih ventilov, kateri skrbijo, da je konstantno nastavljena primerna temperatura v vsakem prostoru posebej.

Poudariti moram, da je topla sanitarna voda vedno na voljo skozi vse leto in stanovanje prijetno toplo, kar smo pogrešali pri stari kurilni napravi. Odslej imamo tudi več časa za druženje in posvečanje drug drugemu. ʺ

Anton iz Starš

ʺPri nas IBS-48h ogreva dve hiši in delavnico. V kotlovnici je IBS nadomestil staro peč na drva, oljno peč pa smo obdržali kot sekundarni vir ogrevanja za primer večdnevne odsotnosti, a praktično ni v uporabi. Ker nalaganje peči med njenim polnim obratovanjem ni priporočljivo, jo nalagamo vsak dan zjutraj, saj to najbolj odgovarja našemu načinu življenja.ʺ

Anton iz Babnega polja

ʺV hiši nimamo primernega prostora za postavitev centralnega ogrevanja, zato smo IBS 48h namestili v manjše gospodarsko poslopje, ki je 10 m² oddaljena od hiše. Osnovni razlog za nakup je bilo dejstvo, da za svoje delovanje ne potrebuje dodatnih zunanjih zalogovnikov toplote."

Več
Tako sem lahko ohranil svojo priročno delavnico. Dodatni razlog je bil tudi velik zalogovnik drv v kurišču, kar mi omogoča, da peč naložim enkrat na dan do polovice, ko se vrnem iz službe. Zaradi pogostih izpadov električne energije smo v kurilnici vgradili sistem brezprekinitvenega napajanja, ki nam omogoča uporabo peči tudi takrat, ko smo brez elektrike. Naša hiša je stara, kamnita in neizolirana, v njej pa je prijetno toplo (22,8 °C). Hiša zaradi stalnega ogrevanja ni več vlažna, s tem pa smo se znebili plesni. Na kratko: smo zelo zadovoljni.ʺ